yt 24884 REVIEW ALLVIEW ALLBOOK Q PENTRU CINE E ACEST LAPTOP - REVIEW ALLVIEW ALLBOOK Q - PENTRU CINE E ACEST LAPTOP?

REVIEW ALLVIEW ALLBOOK Q – PENTRU CINE E ACEST LAPTOP?

Laptop Reviews

Allview a fost un nume pe buzele tuturor acum câțiva ani, dar de când piața s-a maturizat, prezența lor a scăzut. Dar brașovenii modifică și aduc dispozitive în continuare sub brandul lor. De data asta a ajuns la noi un laptop. Unul care ne-a surprins pentru că are procesor Snapdragon 835, adică unul de mobil.

Urmărește și alte review-uri relevante:

RAZER HAMMERHEAD TRUE WIRELESS – AIRPODS KILLER? – http://bit.ly/2ZZou0W

ASUS ZENBOOK PRO DUO REVIEW – LAPTOPUL CU DOUA ECRANE – http://bit.ly/2N2U9sX

NOKIA 7.2 REVIEW – UN MIDRANGE CU FINISAJ PREMIUM 👀 – http://bit.ly/35Adf09

Asus F1 REVIEW – PROIECTOR PENTRU GAMERI – http://bit.ly/35w6ZXm

ASUS ZEPHYRUS GA502D – cu procesor Ryzen REVIEW – http://bit.ly/2T6G95p

ASUS ZENBOOK PRO DUO REVIEW – LAPTOPUL CU DOUA ECRANE – http://bit.ly/37PhSFh

MOTOROLA ONE ACTION REVIEW – http://bit.ly/2utRq5E

REVIEW SONY HT-X8500: UN SOUNDBAR CARE FACE SUFRAGERIA SĂ SUNE BINE – http://bit.ly/2tAgvvb

HUAWEI WATCH REVIEW LIMBA ROM NĂ – SMARTWATCH AUTONOMIE MARE – http://bit.ly/39QlGYH

Review LG 65SM9800: LCD premium pentru cele mai înalte așteptări – https://www.youtube.com/watch?v=M_TEOGcEZoM

REVIEW MOTO ONE ZOOM – MIX DE DESIGN, SPECIFICAȚII ȘI CAMERĂ FOTO 👀👀👀 – http://bit.ly/2t0G4FR

Vorbește cu echipa start-up.ro:

Octavian Palade – https://www.facebook.com/OctavianTaviPalade/
Oana Coșman – https://www.linkedin.com/in/oana-cosman-72513880/
Florin Cașotă – https://www.facebook.com/DigitalRaccoon/
Vlad Andriescu – https://www.linkedin.com/in/vladandriescu/

Laptopul cu ecran de 13,3 inci are un design reușit, deși nu foarte original. Carcasa este metalică, probabil din magneziu, iar pe marginile ecranului avem inserții de crom care îl fac mai elegant. Culoarea e un gri, iar textura este minimal rugoasă. Pe spatele ecranului există sigla Allview, iar la nivel de grosime vorbim de 15,1 milimetri.

Ecranul este Full HD și are margini foarte subțiri, ceea ce am apreciat, pentru că e creat pe modelul celor de la Asus de pe ultimele generații de Zenbook-uri.

Tastatură, trackpad și porturi

Butoanele sunt mari și permit o scriere corectă, fără greșeli. Cu toate acestea, tastatura este foarte din plastic și are o cursă lungă și adâncă. Practic, deși tastele sunt plate, ele se duc foarte adânc. Sau cel puțin aceasta e senzația. Personal, după câteva minute pe tastatura aceasta am devenit inconfortabil cu tastarea și numărul de greșeli pe care le-am făcut a fost foarte mare. Laptopul își arată limitările din nou aici.

Trackpad-ul a fost surprinzător de bun. Ai control cu unul sau două degete, funcționează bine, nu agață degetele și îți permite să-l folosești și când ai mâna puțin udă sau transpirată. Suprafață este foarte, foarte puțin rugoasă, ceea ce ajută. E integrat bine sub tastatura și poți să eviți atingerile accidentale.

În privința porturilor, laptopul stă bine. Pe o parte ai mufa de alimentare și una USB. M-am mirat să văd că mufa USB-C poate fi folosită și pentru încărcare. De ce m-am mirat? De ce ai mai pune atunci o mufă de alimentare obișnuită? Allview putea să aleagă să meargă pe o configurație cu două mufe USB-C.

În partea dreaptă avem o mufă USB, un slot de micro-SD care, în funcție de versiunea cumpărată, permite carduri de 256 sau de 128 de GB, o mifă de căști și slotul de SIM.

Specificații tehnice și software

Laptopul are un procesor surprinzător pe care îl vedem de obicei pe dispozitivele mobile: Qualcomm Snapdragon 835. Memoria RAM e de 4GB, iar capacitatea de stocare e doar 64 de GB, extensibilă cu un card microSD de 128 de GB sau de 256 de GB în funcție de versiune.

Cum am folosit laptopul acesta? Am încercat să-l fac laptop de birou și să-l folosesc în oraș, ca dispozitiv mobil de pe care să lucrez. Am reușit? Ei bine, procesorul Snapdragon 835 își arată limitările foarte puternic, mai ales că trebuie să ducă în spate un Windows 10 Home Edition. Dacă deschizi mai mult de 2-3 tab-uri în Google Chrome laptopul începe să sacadeze puternic și trecerea dintr-un program sau altul e foarte complicată. Există un lag permanent odată ce folosești mai multe pagini.

Așadar, procesorul mobil are foarte multe limitări. Bateria ar trebui să fie avantajoasă pentru acest laptop și nu pot să mă plâng. Într-un test cu un video de pe YouTube la calitate 4K laptopul poate înregistra o autonomie de aproximativ 9 ore.

Preț și disponibilitate Allview Allbook Q

Cu toate acestea, laptopul acesta mi se pare uluitor de scump pentru ceea ce oferă. În momentul de față costă 2.500 de lei, redus de la 2.700 de lei pe site-ul oficial Allview. L-am văzut și pe alte site-uri redus la 1.900 de lei. Aș putea spune că sunt opțiuni mult mai ieftine și mai competitive pe piață în momentul acesta și chiar dacă vi se pare atractiv, v-aș recomanda să îl testați într-un magazin înainte de a face decizie de cumpărare. Mi se pare mult prea lent și dificil de folosit în mai mult de două task-uri pentru a te putea baza pe el.

Original of the video here
Phones Reviews
Laptop Reviews
Tablets Reviews
Tvs Reviews
Cameras Reviews
Computers Reviews
Wearables Reviews
Back to home page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *